Het Huizinga Instituut organiseert een workshop onder de titel Cultural Associations in the Long 19th Century: Agents of Transnational (Ex)change (voertaal: Engels), bedoeld voor alle jonge onderzoekers die geïnteresseerd zijn in politieke en culturele infrastructuren in transnationale context. Het doel is om muzikale verenigingen in een bredere culturele en historische context te plaatsen en een interdisciplinaire dialoog te stimuleren.

Deze workshop vindt plaats op woensdag 21 november van 10:00 tot 17:00 uur in de VOC-zaal van het Bushuis, Universiteit van Amsterdam (Kloverniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam).

Deze gelegenheid dient als ‘prelude’ tot het internationale KVNM-congres dat plaatsvindt in Paushuize in Utrecht van 22 tot 24 november 2018 over het onderwerp Musicological Societies as Intermediaries between Society, Musical Life and Academia (voertaal: Engels).

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden (voor 15 oktober 2018) op: https://www.huizingainstituut.nl/workshop-cultural-associations