Oproep aan amateurkoren en -ensembles

De KVNM geeft al 150 jaar bladmuziek uit van componisten uit de renaissance tot en met de twintigste eeuw, voor koren, orkesten en kamermuziekensembles (zie www.kvnm.nl\webshop). Wat zou het mooi zijn als er dit jaar veel van dit repertoire zou klinken!

Foto: Stefan Karpiniec / flickr.com

Ter gelegenheid van het jubileum vraagt de KVNM amateurkoren en -ensembles daarom een keuze uit het fonds te maken en een plan in te sturen voor een uitvoering. De uitvoering hoeft niet alleen uit werken uit het fonds van de KVNM te bestaan. De werken van de KVNM kunnen ook onderdeel zijn van een breder programma met andere werken. Vergeet niet om informatie over het koor of ensemble, de dirigent en eventuele solisten bij te voegen. Het bestuur van de KVNM beoordeelt de plannen en zal bij een positief oordeel de bladmuziek gratis ter beschikking stellen. Het bestuur houdt zich het recht voor bij een grote belangstelling het aantal te honoreren plannen te beperken.

Voorwaarden:

  • De uitvoering is openbaar. De KVNM moet kunnen controleren of de uitvoering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.
  • De uitvoering vindt plaats in het seizoen 2018-2019.
  • De aangevraagde bladmuziek sluit aan bij de mogelijkheden van de koren en ensembles. Het heeft geen zin om een plan te maken met werk van bijvoorbeeld Sweelinck of Josquin als het koor dit eigenlijk niet aankan.
  • Er kunnen maximaal drie verschillende titels worden aangevraagd.
  • Over de beoordeling wordt niet gecorrespondeerd.

Tenslotte: de KVNM is een uitgeverij van wetenschappelijke edities. Dat betekent dat wij niet beschikken over afzonderlijke partijen en die dus ook niet kunnen leveren. Het staat de koren en ensembles vrij om zelf partijen te maken.

Zodra wij uw plan ontvangen hebben krijgt u van ons een ontvangstbevestiging en binnen drie weken krijgt u de uitslag.

Stuur uw plannen aan secretaris [at] kvnm.nl. Daar kunt u ook terecht voor vragen.

 

We zien de plannen met belangstelling tegemoet!

Namens het bestuur,
Petra van Langen
secretaris